اتصالات صنعتی در صنایع مختلفی کاربرد دارد. به ویژه در صنایعی که لوله کشی میخواهد این اتصالات بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.
به عبارتی، هر جا که لوله کشی نیاز باشد و بخواهیم مواد مایع و یا گازی را انتقال دهیم، اتصالات صنعتی بسیار اهمیت پیدا میکنند.
جنس و اندازه لوله ها در انتخاب نوع اتصالات صنعتی تاثیر دارد. مقاومت اتصالات صنعتی باید بیشتر از لوله ها باشد. کاربرد اتصالات با توجه به نوع سیال در نظر گرفته میشود.
اتصالات صنعتی
اتصالات صنعتی در واقع قطعاتی هستند که برای وصل کردن لوله ها به کار میروند. این اتصالات در مسیر لولهها، انشعاب لوله و در وصل کردن سایزهای مختلف لوله به هم، به کار میروند.جنس اتصالات صنعتی باید با جنس لوله هایی که به هم وصل میشوند، یکسان باشند. اگر اتصالات مقاومت بالایی داشته باشند به مرور از فرسایش و خوردگی لوله جلوگیری میکنند.
معمولا اتصالات صنعتی از جنس فولاد، برنج و پی وی سی است که بر اساس کاربری آن انتخاب میشود. اتصالات صنعتی بسیار پرکاربرد هستند ولی بعضی از آنها فقط برای کاربری خاصی ساخته شدهاند.
انواع اتصالات صنعتی
در ادامه با برخی از اتصالات صنعتی به صورت خلاصه آشنا میشویم:
اتصالات مانسمان
اتصالات مانسمان برای لوله های درزدار استفاده میشود. این اتصالات از فلزی ساخته شده است که هیچ جای جوشی ندارند.
اتصالات درزدار
این نوع از اتصالات صنعتی در بدنه خود، جای جوش دارند و در برابر فشار و دمای بالا تحمل زیادی دارند.
اتصالات گالوانیزه
این ابزار را بر روی لوله های گالوانیزه استفاده میکنند. کاربری این اتصالات بیشتر در مناطق دارای رطوبت بالا است.
اتصالات زانویی
این اتصال شبیه ال است که خمیدگی ۴۵ تا ۹۰ درجهای دارند. معمولا این اتصالات را در قطرهای مختلفی تولید میکنند. مصارف خانگی این اتصالات بسیار زیاد است. از نمونههای آن میتوان برای اتصالات زیر سینک، لولههای گاز خانگی و غیره نام برد.
اتصالات سه راهی
برای اتصال چند لوله کاربرد دارد. این اتصالات یک راه ورودی و دو راه خروجی یا برعکس دارند. رنگها و قطرهای مختلفی از این اتصالات موجود است.
اتصالات فشرده کننده
این اتصالات از دسته اتصالات صنعتی است که دارای سه قسمت بدنه، مهره و واشر است. این وسیله برای محکم کردن سایر اتصالات به کار میرود. این ابزار از نشت مواد جلوگیری میکند. معمولا در آشپزخانه و توالت مورد استفاده قرار میگیرند.
اتصالات سدکننده
کاربرد این اتصالات از نام آن پیداست. معمولا در انتهای لوله های فلزی مورد استفاده قرار میگیرد و لوله را میبندد. این اتصالات جریان مواد درون لوله را قطع میکند.
نقش اتصالات صنعتی در صنایع مختلف
اتصالات صنعتی مخصوص صنایع خاصی نیست. هر جا با انتقال سیالات سروکار داشته باشیم، اتصالات نیز نیاز میشود.
اتصالات در تاسیسات ساختمانی
هر جایی از ساختمان که نیاز به لوله کشی دارد، اتصالات را مشاهده خواهید کرد. در سیستم گرمایشی و برودتی، سیستم تهویه و غیره قابل استفاده است.
اتصالات صنعتی در سیستم شهرسازی نوین
وقتی در سطح شهر قدم می زنید، انواع لوله ها و اتصالات آنها را میبینید. این اتصالات در لوله کشی های آب، گاز، فاضلاب و مخابرات قابل مشاهده است.حتی در وسایل نقلیه نیز میتوان اتصالات را مشاهده کرد.
اتصالات و صنایع پتروشیمی
صنایع پتروشیمی یک صنعت گسترده است. این صنعت محصولات زیادی را تولید میکند که در اطراف ما وجود دارند. همه این محصولات از مواد اولیهای ساخته شدهاند که توسط لولهها انتقال داده میشوند. انتقال این مواد حساس نیاز به لولههای مقاوم و مناسب با شرایط آب و هوایی دارد. بنابراین اتصالات در این لوله ها نقش بسیار مهمی ایفا میکنند.
اتصالات در صنایع کشاورزی و محصولات غذایی
در صنعت کشاورزی نوین فقط از چاه و رودخانه برای آبیاری استفاده نمیکنند. در سیستمهای آبیاری جدید لوله و اتصالات آن بسیار اهمیت دارد. معمولا از لوله های پلی اتیلن و فولاد در این صنعت استفاده میکنند تا در برابر زنگزدگی مقاومت بیشتری داشته باشند.
لوله و اتصالات در طراحی داخلی
امروزه طراحی داخلی بسیار پرطرفدار است. در صنایع چوب و ساختن وسایل طراحی داخلی از فشار بخار خارج شده از دیگهای بخار استفاده میکنند. فشار بخار از لولههایی که آب در آن جریان دارد خارج میشود. این لوله از جنس پی وی سی است که با اتصالات محکمی به هم وصل میشوند.